2335

5 STVARI KOJE TREBATE URADITI AKO OSTANETE BEZ POSLA

 

U slučaju otpuštanja sa posla, postajemo konfuzni, uplašeni čak i nemoćni. Ti osećaji su uvek pritsutni nakon što odlučimo da napustimo radno mesto, i pitamo sebe kako ćemo prevazići lične, porodične i ostale troškove, oćemol naći novi posao ubrzo ili kako će se razviti u budućnosti profesionalni život…?!

Nakon što ostanemo bez posla, naravno da odmah krenemo u potrazi za novim poslom, i često zaboravimo koje stvari nesmemo uraditi u tim situacijama. Prvi koraci koje morate preduzeti su:

  1. Kontrolišite svoje finansijsko stanje

Kontrola finansija u tim slučajevima je ključna stvar, jer nećete da dobijete platu na kraju meseca, tako da trebate oprezno organizovati sve troškove, odrediti stvari koje imaju veći prioritet. Nepotrebne troškove odmah maknite sa liste dok ne nađete novi posao.

  1. Koristi

Pokušajte da nakon što ostanete bez posla, pažnju pridate sposobnostima koje ste dobili iz predašnjeg iskustva. Financijske i profesionalne koristi su one koje će vam trebati u budućnosti, tako da organizujte ih oprezno i pametno ih upotrebite u sledećim iskustvima.

  1. Ispravite vaš CV

Veoma je važno da vaš CV bude ispunjen najnovijim informacijama o vašem profesionalnom životu, i o poslednjim iskustvima. Što kompletniji je CV, veće su šanse da dobijete novo radno mesto.

  1. Otkrijte vaše sposobnosti

Svi mi imamo sposobnosti koje nas razlikuju od ostalih ljudi, tako da dobro je pronaći te sposobnosti što pre i upotrebiti ih u sledećim iskustvima. U ovom slučaju dobro je razmisliti šta nedostaje vama kao radniku, i ispraviti greške koje ste napravili u prošlosti. Obično, u ovim slučajevima čovek nauči puno toga o sebi jer je u neprestanom pritisku od vremena.

  1. Počnite da aplicirate

Pronalazak novog posla bi svakako bilo sjajno za vas. Kada se osećate spremnim, počnite da aplicirate za novi posao na pozicijama koje mislite da su adekvatne za vas, i pokušajte raditi ono što volite, jer postoji narodna izreka: Pola posla je obavljeno ako volite to šta radite.

Na kraju krajeva, otpuštanje sa posla nije kraj sveta, često se desi da se osećate bolje ukoliko posao koji ste radili nije bio taj koji ste oduvek voleli. Pokušajte biti pozitivni i kontrolisati situaciju, ali imajte u vidu da se novi posao ne nalazi sedeći na stolici, nego dajte najbolje od sebe, tako će te biti uspešni u pronalasku posla koji želite.


Share This

Share This

Share this post with your friends!

Share This

Share this post with your friends!