1427

8 STVARI KOJE SE SVIĐAJU POSLODAVCIMA

 

Sasvim je normalno da svaki poslodavac želi da njegov radnik obavlja svaki posao na najbolji mogući način. Da bi mu ispunili ovu želju vi se trebate potruditi da obavite poslove kako poslodavac želi. U nastavku ćemo vam pokazati nekoliko osobina koje treba da posedujete kako bi vaš poslodavac bio zadovoljan vama.

 

Komunicirajte više

Posebno u prvim koracima na vašem novom poslu, komuniciranje je glavni faktor koji vam omogućava da stvorite dobre odnose na vašem radnom mestu. Poslodavci puno cene osobu koja daje puno informacija o sebi na radnom mestu, i to ih čini da imaju više poverenja u vas pogotovu što se tiče profesionalnih pitanja.

Važno je da na radnom mestu uvek postoji dobra komunikacija, pogotovo u slučajevima  kada poslodavac traži informacije od vas, u slučaju da te informacije ne želite da podelite s njime, morate naći adekuatan način da izbegnete odgovor a da on to ne primeti.

 

Imajte na umu, on je vaš šef!

Svaki poslodavac želi da se oseća moćnijim u odnosu na svoje zaposlene. Osećaj važnosti utiče na njegovo samopouzdanje i moć, i čine da se oseća važnim, zato bez obzira na to koliko se želite suprostaviti vašem poslodavaocu budite oprezni kako to činite.

Postoji jedna izreka koja kaže:

“Postoje dva pravila koja vrede za poslodavca, prvo pravilo je da je on uvek u pravu, a drugo kaže: i ako poslodavac nije u pravu, vredi prvo pravilo.”

 

Sarađujte

Sarađivanje, bez sumnje ima jako važnu ulogu na svakom random mestu. Poslodavci su uvek u potražnji za osobama koje imaju dobre sposobnosti komunikacije i sarađivanja u grupi. U slučajevima kada vas poslodavac pozove da učestvujete u ostvarivanju neke od njegovih ideja, morate svakako biti spremni da date vaš doprinos, pa iako niste dovoljno informisani o toj oblasti treba da date sve od sebe u tom poduhvatu.

Prihvatanje saradnje sa grupom, stvara osećaj poverenja kod vašeg poslodavca da on može računati na vas za svaku moguću ideju.

 

Nauči stvari koje njemu smetaju

Poslodavcima, kao i svi ostalim ljudima, određene stvari smetaju, koje ne žele doživljavaju ili ponovljaju svakog dana. Veoma je važno da ti ne poseduješ  neku od tih osobina, pošto bi to doprinelo stvaranju velike antipatije prema vama, i taj loš utisak bi bilo veoma teško promeniti.

 

Prihvatite njegove zahteve

Nije uopšte lako prilagoditi se željama i zahtevima koje poslodavci imaju, ali puno je važno da date sve od sebe. I u slučajevima kada su njihove želje prekomerne ili nepotrebne pokušajte ih razmotriti, čak i kada to nije deo vašeg posla.

 

Zamislite jedan korak unapred

Također je važno da svaki radnik bude spreman na ono što ga očekuje u budućnosti. Često se desi da sa poslodavcem pričamo o stvarima u vezi kojih ništa ne znamo, što nije dobra osobina. Da se ne bi desilo tako nešto treba biti oprezan i celo vreme učiti i čitati o novim stvarima u vezi posla koji radimo, da bi bili pripremljeni da se u slučaju da nešto traži od nas.

 

Budite otvoreni za nove stvari

Često se dešava da dodjemo u situacijuda stvari koje radimo svaki dan radimo na pogrešan način i kada treba da promenimo nešto mi smotoga čak iako bi to donelo veći uspeh. Ovo definitivno nije dobra stvar, pošto biti otvoren za učenje novih stvari koje vam  pomažu da se posao brže i bolje obavi, znači da ste spremni da se prilagodite željama i zahtevima vašeg poslodavca.

Ovakav pristup se poslodavcima jako dopada.

 

Volite to što radite

Voliti posao koji radite, znači da je pola posla završeno. Poslodavci su veoma zadovoljni radnicima koji vole posao koji obavljaju, pošto to znači da će dati sve od sebe na random mestu. Veoma je važno da svaki posao prihvatite sa velikom voljom i sa strašću pošto je to najbolji način da se dodje do pozitivnih rezultata na radnom mestu.

 

Nadamo se da će vam gore navedene stvari pomoći u uspostavljanju željenog odnosa sa vašim poslodavcem.

 

 

 

 

 


Share This

Share This

Share this post with your friends!

Share This

Share this post with your friends!