2019

DA LI JE VREME ZA NOVI POASO?

Posao se smatra da je glavni faktor u razviću ličnosti. Raditi posao o kojem ste uvek sanjali je zaista veliko zadovoljstvo jer u ovom slučaju produktivitet i efikasnost na radnom mestu se skroz na drugom nivou.

Često se desi da se umorimo od posla koji radnimo, takođe često pomislimo da je vreme da odustanemo, promenimo kompaniju u kojoj radimo ili izvršimo velike promene u karijeri. U većini slučajeva ove misli su momentalne ali u slučajevima kada pokušavamo doneti odluku u ovom smeru, moramo razmisliti možemo li uticati na faktore koji utiču u ovom smeru.

Najčešći razlozi zašto želimo da promenimo posao su:

Mala plata

Većina zaposlenih održavaju svoje porodice od plate koje zarađuju. U većini slučajeva imamo utisak da plata koju dobijamo nije adekuatna za posao koji obavljamo, zaslužujemo više. Ove misli utiču da odlučimo da promenimo posao.

U tom slučaju, preporučuje se izvršiti istraživanje o tome koliko dobijaju radnici ostalih kompanija na toj poziciji platu. Ako je vaša plata puno manja, imate pravo tražiti veću platu od poslodavca, ili na kraju krajeva i promeniti radno mesto ukoliko  mislite da zaslužujete više.

Pad motivacije      

Kada radnite posao koji zaista volite, motivacija je uvek na nivou, ali ponekada stvari ne idu kao planirano i želja za poslom je minimalna.

Ti znaci pokazuju da je došlo vreme za promene u vašem profesionalnom životu. Prvo je dobro pokušati ispraviti ove stvari, ali ako vidite da nema poboljšanja, razmotrite opciju promene profesije.

Neprestani stres i pritisak

Stres na ranom mestu  je neizbežan, naročito kada se radi o poslu na kojem je potrabno puno odgovornosti. Dođe i vreme kad pritisak koji vrši poslodavac je suvišan, i premaši vaša očekivanja. Ti znaci pokazuju da je vreme za promene, i morate razmisliti za novi posao.

Ovo su najčešći slučajevi zašto ljudi odluče promeniti svoju profesiju, ali uvek moramo imati u vidu da nađemo novi posao zatim odreagovati, jer ponekad je bolje raditi posao koji ne volimo, nego ostati bez posla.


Share This

Share This

Share this post with your friends!

Share This

Share this post with your friends!