1445

REČI KOJE NE BI TREBALI REĆI NA INTERVJU

 

Na intervju, vaš glavni cilj je komunicirati sa posloadvcom. Među ostalim kandidatima, vi ste prava osoba za taj posao. Imate tražene sposobnosti,  sjajnu ličnost, i  motivaciju za novi posao.

Dok spremate odgovore na moguća pitanja za intervju, morate znati šta ispitivač smatra ‘crvenim kartonom’. Jedan ili dva pogrešna poteza, i neće biti važno koliko ste bili uspešni na predašnjem poslu.

  • ‘Šta tražite vi od ove pozicije?’

Dobro bi bilo postaviti sebi ovo pitanje pre intervjua. Pravilo broj 1 intervjua je: Istraživanje. Nije poželjno ući na intervju bez prethodnog iztraživanja informacija o kompaniji. Na početku, izvršite istraživanje online i pokušajte popričati sa nekime ko radi tu pre velikog dana. Na ovaj način vi će te se informisati tačno o poslu koji se traži u toj kompaniji i imaće te dovoljno informacija da dokažete da ste se stvarno zainteresovali za taj posao.

  • ‘Ugh, moja poslednja kompanija..,’

Bez obzira koliko loš bio predašnji posao, nikada ne treba vređati prethodnog poslodavca. Budite negde između pozitivnog i neutrale, fokusirajući se na tome šta ste naučili od tih iskušenja i šta želite raditi u budućnosti. Važno je reći ispitivaču da želite naučiti iz svakog iskušenja, bilo to gorko ili slatko iskušenje.

  • ‘Nisam se dobro shodio sa prethodnim šefom’

Ako izjavite da se niste dobro shodili sa prethodnim šefom, to stvara nesigurnost što se tiče vašeg uklapanja na novom radnom mestu. Bez obzira koliko loše odnose ste imali, pokušajte ostaviti utisak da se lako uklapate na novoj radnoj okolini,  i sposobni ste komunicirati sa osobama koji vas okružuju.

  • ‘Puno sam nervozan.’

Iako ste puno nervozni, nije potrebno spomenuti tu činjenicu, ne postoji kompanija koja želi zaposliti čoveka bez samopouzdanja. Svi su u potrazi za vrednim radnikom koji je spreman suprotstaviti se i najgorim situacijama i kontrolisati ih u svakom aspektu.

  • ‘Mogu raditi šta hoću.’

Većina poslodavaca zapošljavaju ljude koji obožavaju posao koji rade. Ali kada kažete:’Mene ne zanima koja je pozicija slobodna, ja ću raditi svašta.’, je veliki minus. Bolje fokusirajte se na poziciji za koju aplicirate u kompaniji, i budite spremni dokazati zašto vi želite tu poziciju. Nekada biti svestran nije dobra osobina, jer u većini slučajeva poslodavci traže osobu koja je perfektna samo na jednu određenu oblast.

  • ‘Nemam puno iskustva, ali..’

Ovo je velika greška, naročito kod osoba koje su nedavno diplomirali ili koji su odlučili da promene karijeru. Problem je u tome što, kada kažete da nemate iskustva dajete dojam da niste spremni za tu poziciju, ili ste spremni ali da počnete od nule. I ovo nije najveći problem! Umesto da pokažete vaše slabe tačke, budite pozitivni, fokusirajte se na vaše jake tačke, i pokažite entuziatam i sposobnost koju posadujete za tu poziciju. I u slučaju kada nemate iskustva u vezi te pozicije recite da ste spremni naučiti nove stvari i na taj način osigurate vašeg poslodavca da vi stvarno zaslužujete posao za koji konkurišete.

  • ‘Da! Imam jedan dobar odgovor na to pitanje!’

Jestel vežbali odgovore za intervju? Sjajno. Ali nemojte ih učiti napamet! Kada ste spremni za neko pitanje koje ste naučili napamet, biće vam teško komunicirati sa ispitivačom. Naravno, uđite pripremljeni, ali nemojte napamet naučiti pitanja. U određenim slučajevima bolje je ne imati pripremljen odgovor na svako pitanje ali biti sposobni odgovorit svakom pitanju na prirodan i pozitivan način.

  • ‘Perfeksionizam je moja najslabija tačka.’

Svaki poslodavac, bez obzira kojim poslom se bavio, želi da njegova ekipa bude što perfektnija. Ako mu ne kažete da stvarno pokušavate biti perfektni, on će biti zadovoljan vama. Biti perfektan je nemoguće i to svi znamo, ali pokušati približiti se perfekcionizmu je stvar koja se može učiniti. Zato, ubedite vašeg budućeg šefa da vi stvarno želite dati sve od sebe.

 

  • ‘Pokažite iskustvo, ne kvalifikacije.’

Često pokušavamo da glavni fokus pridodamo školskim kvalifikacijama i zaboravljamo da ono što je važno je koliko smo dokazali te sposobnosti preko prakse. U toku intervjua dobro je pričati o poslovima koje ste završili, i u slučaju ako nemate ni jedno radno iskustvo, pokušajte pričati o istraživanjima koje ste izvršili u sklopu škole, ili pripravni rad gde ste radili, ili nešto o vašem dobrovoljnom poslu koji ste radili u različitim kompanijama. Ovo dokazuje da osim akademskih sposobnosti vi ste zainteresovani i za ostala posla, činjenica koja dokazuje da ste stvarno zainteresovani za posao.

 


Share This

Share This

Share this post with your friends!

Share This

Share this post with your friends!